2020. feb 22.

Az első bejegyzés

írta: webgarden
Az első bejegyzés

Úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy jelen legyünk a blog.hu-n is. Szeretnénk, ha nem csak a Facebook lakók olvasnának rólunk nap mint nap, hanem azok a követőink is, akik valami miatt nincsenek jelen a legnagyobb közösségi oldalon.

85213554_1399306713575559_2928074472076345344_o.jpg

Fontos számunkra, hogy minél több emberhez eljussunk. Nem azért, mert a népszerűséget hajhásszuk, hanem azért, hogy minél több ember tudjon rólunk, ha segítségre van szükség, tudjanak kit hívni. A legfontosabb pedig, hogy minél könnyebben gazdásítsuk a szebbnél szebb védenceinket. Fontos ez számunkra és számukra is.

wg_calendar_2020_hajtvaa4_018.jpg

Ők, akikért dolgozunk jól érzik magukat nálunk. Vannak, akik szuper panzióban laknak, vannak, akik szuper ideiglenes befogadóknál. Azonban tudjuk, hogy a legjobb számukra, ha ők lehetnek egy család, egy ember szeme fénye. Érzik, ha hazaérnek végre és mindig nagyon hálásak. Az első 1-2 hét talán nehéz, de utána már minden jó lesz. Ezért fontos számukra, hogy minél előbb gazdihoz kerüljenek.

wg_calendar_2020_hajtvaa4_020.jpg

Miért fontos számunka, hogy minél előbb gazdisodjanak?
Első sorban azért, mert a legjobbat szeretnénk nekik. A helyszíni felmérés során megnézzük, hogy jobb helyre kerül-e, ha kikerül tőlünk, mint amit számukra tudunk biztosítani gondozásunk alatt. A jobb hely nem feltétlenül azt jelenti, hogy kacsalábon forgó palotába saját szobával. A jobb hely azt jelenti, hogy valaki csak rá figyel és vele van, megad mindent neki, amire igénye és szüksége van. Azt is jelenti, hogy passzolnak egymáshoz a gazdival. Attól még élhetnek szerény körülmények között, otthon a legjobb.
Másodsorban azért fontos, hogy minél hamarabb otthonra leljenek a védenceink, mert csak korlátozott számban tudunk fogadni kutyusokat. Magyarországi magánszemélyektől nem gyűjtünk, költségvetésünk fix ( amit jelenleg a WebGarden biztosít ) és nincsen menhelyünk. Védenceink panzióban vannak legtöbbször, ha szerencsénk van, akkor találunk szuper ideiglenes gazdit. A panzió pénzbe kerül, viszont, ha kimaxoljuk a havi költségvetésünket panzióztatással, akkor nem marad pénz a mentésekre. Előfordulhat, hogy egy mentés több százezer forint is lehet (itt a gyógyítást is beleszámoljuk), ezért felelősen kell gazdálkodnunk. Alapvetően 5-6 kutyusnál többről nem tudunk gondoskodni egyszerre. Néha előfordul, hogy 7-8 kutyus is van, de akkor már tényleg veszélyben vannak a mentéseink.

Tehát ezen a blogon a gazdira váró kutyusokról, a mentéseinkről, rólunk, a gondolatainkról fogtok tudni olvasni. Itt bőven írhatunk hosszú szöveget is, ez nem közösségi oldal. Remélhetőleg aki itt jár, annak van ideje olvasni :) Az már csak rajtunk múlik, hogy milyen hosszú bejegyzéseket írunk. Valószínű nem mindig lesz időnk, hiszen nekünk nem az állatmentés a munkánk. Az állatmentés számunkra egy hobbi, egy költséges, fárasztó, de nagyon jó és szerethető hobbi. Tagjaink és önkénteseink dolgoznak, családjuk van, így éjszaka, hétvégén megyünk menteni és amikor éppen meg tudunk lógni a melóból.

Ha esetleg van olyan téma, amiről szeretnétek olvasni és úgy gondoljátok, hogy mi vagyunk azok, akik megfelelően tudnak nyilatkozni, tájékoztatni vagy éppen mesélni róla, írjatok nyugodtan. A weboldalunkon van egy kapcsolat menüpont és ha oda írtok üzenetet, akkor azt látni fogjuk.

Szólj hozzá